Багатотисячний штраф за робітників «у шоколаді»

Інцидент стався з працівниками, які не пройшли навчання з охорони праці

Багатотисячний штраф за робітників «у шоколаді»

Кондитерську компанію у США оштрафували через інцидент зі співробітниками, які опинилися в чані з шоколадом. Стягнення на понад 14 500 дол. наклали органи, що відповідають за дотримання норм охорони праці.

Як організувати навчання з охорони праці на підприємстві

Виявилося, що підрядників найняли, щоб очистити резервуар для змішування інгредієнтів шоколаду. Але працівники не пройшли навчання з техніки безпеки належним чином.

Багатотисячний штраф за робітників «у шоколаді» Скачайте план-графік навчання з охорони праці у 2023 році

Зрештою, робітники впали у чан, який був частково заповнений шоколадом. Визволити людей звідти виявилося непростою задачею. У дні чану вирізали отвір. Щоб витягти працівників, залучили більш ніж два десятки рятувальників та гелікоптер, щоб доправити одного з постраждалих до лікарні. 

Зауважимо, сама компанія «Mars Wrigley» підтримала розслідування інциденту, наголосивши на пріоритетності безпеки.

Джерело: ВВС News Україна

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19531

Наряд-допуск на виконання робіт в електроустановках

Наряд-допуск — це складене на спеціальному бланку розпорядження на безпечне проведення роботи, що визначає її зміст, місце, початок і закінчення, відповідальних за виконання роботи тощо. Скачайте чинний у 2024 році бланк наряду-допуску на виконання робіт в електроустановках та дізнайтеся, як правильно його оформлювати.
24272

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7318

Аналізуємо Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань

Типове положення про навчання з питань охорони праці встановлює вимоги щодо організації навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників підприємства.
28985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді