Уряд змінив правила профнавчання публічних службовців

Теми:
До переліку додали вивчення іноземної мови та права людини

image57

Яким буває професійне навчання

Кабінет Міністрів затвердив зміни до Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад.  

Зокрема, документ збільшив перелік міжнародних провайдерів, які можуть надавати освітні послуги у галузі професійного навчання. Такими тепер можуть бути не лише організації, що реалізують програми міжнародної технічної допомоги, а й інші установи (міжнародні та іноземні), що можуть запропонувати цікавий освітній контент для публічних службовців.

question_mark.pngЯк відбувається підвищення кваліфікації з охорони праці

До охоплення загальних програм підвищення кваліфікації додано питання забезпечення прав і свобод людини, застосування міжнародного гуманітарного права в умовах збройного конфлікту, забезпечення післявоєнного відновлення та розвитку України.

Для надзвичайних обставин запроваджено загальну норму щодо частки самоосвіти, яка становить не більш ніж 0,5 кредиту ЄКТС. Йдеться про надзвичайний або воєнний стан, надзвичайну ситуацію, карантин.

До того ж, тепер вивчення або удосконалення рівня володіння іноземною мовою, необхідною для професійної діяльності публічного службовця, також вважатиметься підвищенням кваліфікації. Йдеться і про навчання на освітніх веб-платформах, і про проходження мовних курсів, і про визначення рівня володіння іноземною мовою. 

Зауважимо, термін подання державними органами НАДС інформації про потреби в професійному навчанні за результатами узагальнення індивідуальних програм триває до 1 лютого.

Джерело: Національне агентство України з питань державної служби

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30140

Спецодяг для кухарів

Кухаря забезпечують спецодягом, спецвзуттям та іншими санітарними засобами. Існують певні вимоги щодо розміру, матеріалів, крою такого одягу та особливостей його використання. Детальніше про спецодяг для кухарів – у статті.
25770

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
38373

Дбаємо про безпечність засобів індивідуального захисту

ЗІЗ повинні забезпечувати належний ступень захисту від небезпеки і мати таку конструкцію, що у передбачуваних умовах експлуатації максимально захистять користувача, який може без ускладнень проводити пов’язану з ризиком діяльність.
1675

Працівник за довідкою медичного закладу не може носити спецвзуття: як діяти?

Слюсар з ремонту колійних машин і механізмів отримує спецодяг і спецвзуття згідно з Нормами видачі ЗІЗ працівникам залізничного транспорту. Однак працівник надав довідку з медичного закладу про те, що йому рекомендовано носити м’яке взуття, тому він працює у своєму взутті. Чи слід видавати працівнику спецвзуття за наявності довідки? Чи зобов’язане підприємство вимагати від працівника носити спецвзуття? Чи необхідно мати висновок медкомісії?
1252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді