Довідка щодо основних соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції оприлюднила Довідку щодо основних соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції від 16.10.2014 року

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції оприлюднила Довідку щодо основних соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції від 16.10.2014 року.

У Довідці зазначено пільги та соціальні гарантії, які надаються учасникам  антитерористичної  операції, та нормативно-правові акти, якими вони передбачені.

Учасники антитерористичної операції мають право на отримання таких пільг та соцгарантій:

1. Право на отримання пенсії пенсіонерам з числа військовослужбовців та осіб, які отримують пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», у разі призову їх на військову службу під час мобілізації, на особливий період до Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

2. Збереження місця роботи (посади), середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

3. Державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців не припиняється.

4. Одноразова грошова допомога на день демобілізації.

5. Право на грошове забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації

6. Надання учасникам АТО статусу учасника бойових дій.

7. Право членів сімей військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу Міністерства внутрішніх справ України, які загинули (пропали безвісти) або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби (службових обов’язків) на отримання гарантій, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

8. Право членів сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних при захисті Батьківщини на отримання пенсії у розмірі 70 процентів грошового забезпечення (заробітної плати) загиблого (померлого) годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї.

9. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві.

10. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті) або каліцтва працівника міліції та компенсація заподіяння шкоди його майну

11. Одноразова грошова допомога у разі загибелі (смерті), травми або поранення, захворювання чи інвалідності осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

12. Надання права на отримання позачергових військових звань.

13. Надбавка за виконання особливо важливих завдань під час проходження служби у розмірі 100 %.

14. Медичне забезпечення.

15. Винагорода в розмірі 100 відсотків місячного грошового забезпечення та заробітної плати.

16. Безоплатне поховання учасника антитерористичної операції.

Повна версія Довідки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
22

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23684

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36707

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10547

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32694

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді