Додаткова відпустка за особливий характер праці під час воєнного стану

Чи можна працівнику, в якого щорічна основна відпустка становить 24 календарні дні, надати додаткову відпустку за особливий характер праці під час воєнного стану?

Закон України про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

Як організувати роботу працівників і підприємств під час воєнного стану

✅ Так, додаткові відпустки під час дії воєнного стану надаються без обмежень.

У період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні. Так скеровує ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Зазначена норма не обмежує права працівника на одержання щорічних додаткових та інших відпусток, передбачених законодавством.

Водночас у період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв’язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури.

Джерело: ФБ-сторінка Держпраці

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 40% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про надання відпустки без збереження зарплати на час карантину

Надання відпустки за власний рахунок в період карантину через COVID-19 відрізняється від надання такої відпустки за штатних умов. Існує декілька варіантів оформлення наказу, з якими ми вас ознайомимо у статті.
31048

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді