Чи може виконавець робіт видавати наряд-допуск

На підприємстві немає головного інженера, іншого інженерно-технічного працівника. Чи має право виконроб видавати наряд-допуск своїй бригаді, якщо він є і виконавцем робіт?

Чи може виконавець робіт видавати наряд-допуск

Дізнайтеся більше про відповідальних за оформлення нарядів-допусків осіб

Дозволяється суміщувати обов’язки двох відповідальних осіб у таких випадках:

  • особа, яка видала наряд-допуск, може бути одночасно відповідальним керівником робіт;
  • відповідальний керівник робіт може бути одночасно відповідальним виконавцем робіт;
  • відповідальний виконавець робіт може одночасно бути допускачем.

Особа, яка видає наряд-допуск, не може одночасно бути відповідальним виконавцем робіт. Отже, виконроб не може виписувати наряд-допуск сам собі. Право виписувати наряд-допуск у цьому випадку має тільки керівник.

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також скачуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
121569

Роботи підвищеної небезпеки

Дізнайтеся, які документи потрібні для організації робіт підвищеної небезпеки та як їх оформити, а також, як проводити роботи з підвищеною небезпекою під час воєнного стану.
64902

Наряд-допуск на виконання вогневих робіт

В яких випадках потрібно оформлювати наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт, хто розробляє такий документ? Відповіді на ці питання ви знайдете у статті, а також зможете скачати бланк наряду-допуску на виконання вогневих робіт.
20896

Наказ про затвердження Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки

Якщо на підприємстві виконують різні роботи підвищеної небезпеки, доцільно розробити Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки. Наводимо зразок наказу для затвердження такого Положення.
4264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді