Вимоги безпеки на будмайданчиках у воєнний час

У Держпраці розповіли, як організувати роботу на будівельних майданчиках в умовах воєнного стану

Вимоги безпеки на будмайданчиках у воєнний час

Скачайте Інструкцію з охорони праці під час робіт на висоті

Будівельний майданчик — це багатофункціональний виробничий об’єкт, на якому одночасно працюють декілька підрядних організацій, застосовуються вантажопідіймальні механізми та інша будівельна техніка.

Сьогодні все частіше до роботи на будмайданчиках долучаються вимушені переселенці, які мають різний рівень підготовки до виконання робіт. Тому вкрай важливо провести для них навчання. Особливо актуальним є набуття працівниками практичних навиків безпечної роботи.

Як правило, роботи в містах виконуються в стиснених умовах щільної забудови. Тому важливо неухильно дотримуватися вимог проектно-технологічної документації, зокрема при виконанні робіт підвищеної небезпеки.

На будівельних майданчиках є низка вимог до дій працівників у разі повітряних тривог:

  • припинити верхолазні роботи та роботи на висоті;
  • зійти з риштувань та перекриттів;
  • опустити вантажі та встановити вантажопідіймальні крани на захвати;
  • знеструмити електроустановки;
  • пройти в найбільш стійкі та захищені частини будівель (підвальні та цокольні приміщення).

Джерело: Управління Держпраці у Рівненській області

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку. У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% на пів року наш електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Проекти виконання робіт

Проект виконання робіт — це вид проектно-технологічної документації, яка розробляється на основі робочої документації та проекту організації будівництва і визначає та деталізує технологію, організацію й умови виконання будівельних робіт. У статті ви зможете скачати зразок ПВР.
36076

Вимоги безпеки під час робіт на висоті

Роботи на висоті — це роботи з підвищеною небезпекою, які потребують обов’язкових заходів безпеки. Наша стаття допоможе організувати роботи на висоті безпечно, правильно оформити наряд-допуск, провести інструктажі працівникам, уникнути помилок при виборі засобів захисту.
89492

Запобіжний пояс для проведення робіт на висоті

Важливо не лише забезпечити працівників, які виконують роботи на висоті, запобіжними поясами, а й подбати про правильну експлуатацію цих засобів захисту. Адже лише за такої умови вони допоможуть зберегти життя та здоров’я працівників.
26325

Кваліфікаційні вимоги до інженера з охорони праці на будівництві

Під час зведення будівельних об’єктів інженер з ОП на будівництві повинен вжити заходи для запобігання впливу на працівників та сторонніх осіб небезпечних і шкідливих виробничих факторів. Детальніше про обов’язки інженера з охорони праці на будівництві — у статті.
8058

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді