Як обчислити граничний строк експлуатації підйомника

У паспорті підйомника не вказаний граничний строк експлуатації, зазначений тільки рік виготовлення. Як обчислити граничний строк експлуатації підйомника?

Як обчислити граничний строк експлуатації підйомника

Як продовжити граничний строк експлуатації засобів виробництва

Граничний строк експлуатації устатковання обчислюється від дати введення в експлуатацію за умови його постачання виробником або постачальником спеціально законсервованим для довготривалого зберігання — більше ніж протягом місяця після виготовлення. Це встановлює Порядок проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затверджений постановою КМУ від 26.05.2004№ 687 (далі — Порядок).

Якщо дата введення в експлуатацію невідома, обчислюйте граничний строк експлуатації устатковання починаючи з дати його виготовлення.

Як обчислити граничний строк експлуатації підйомника Ознайомтесь із таблицею Граничний строк експлуатації вантажопідіймального обладнання.

Якщо граничний строк експлуатації в експлуатаційних документах не зазначений, встановіть цей строк за організаційно-методичними документами.

Після експертного обстеження фахівець експертної організації робить відповідний запис у паспорті устатковання, де зазначає результати обстеження, дозволені параметри й строк експлуатації, і скріплює його печаткою (п. 36 Порядку).

За висновком експертизи роботодавець ухвалює рішення про експлуатацію устатковання в межах продовжуваного строку безпечної експлуатації, його заміну, ремонт, реконструкцію (перебудову), модернізацію або зміну параметрів експлуатації (п. 38 Порядку).

Джерело: Держпраці

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку. У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% на пів року наш електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці», систему «Експертус Охорона праці» або навчальні курси у Вищій школі Охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69867

Вимоги охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів

Під час робіт із вантажопідіймальними кранами, підіймальними пристроями й відповідним обладнанням існує великий ризик травмування працівників. Читайте детальніше про те, як безпечно експлуатувати вантажопідіймальні крани та яких заходів ужити в умовах воєнних дій
23520

Як використовувати пневмоінструмент безпечно

Дізнайтеся про вимоги з охорони праці під час застосування пневматичного інструменту, зокрема яких заходів вжити перед початком роботи з ним та як безпечно проводити самі роботи.
322

Правила експлуатації теплових установок і мереж

Зі статті ви дізнаєтеся про правила технічної експлуатації теплових установок і мереж, зокрема про вимоги до персоналу, котрий здійснює експлуатацію і обслуговування джерел теплопостачання та правила охорони праці під час експлуатації теплових установок і мереж.
19497

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді