Підготуйтесь до перевірки пожежної безпеки на підприємстві

На що потрібно звернути увагу перед приходом інспекторів ДСНС

Чекліст для аудиту перед перевіркою ДСНС

Державний нагляд (контроль) за додержанням і виконанням вимог законодавства у сфері ЦЗ, пожежної і техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб здійснює ДСНС.

Саме ДСНС складає акти перевірок, видає приписи, постанови, розпорядження про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної і техногенної безпеки.

Перед приходом інспекторів обов'язково перевірте наявність документації з пожежної безпеки на підприємстві.

Чекліст для аудиту перед перевіркою ДСНС

Не створюйте перешкод для перевірок, щоб не наразитися на штраф на суму від 100 до 200 НМГД. Підстава — стаття 185-14 КпАП.

За те саме діяння, вчинене повторно протягом року, сума штрафу становить від 200 до 300 НМГД.

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку. У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 50% на пів року наш електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163713

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35745

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
30103

Наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку

Керівник підприємства зобов’язаний призначити відповідального за пожежну безпеку на підприємстві та закріпити цей обов’язок у локальних актах підприємства. У статті ви знайдете зразок наказу про призначення відповідального за пожежну безпеку.
98068

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді