Держстат оновлює форми звітності

Звітувати за підсумками січня доведеться вже за оновленою формою

Держстат оновлює форми звітності

Державна служба статистики України затвердила оновлені форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці» та № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці».

Як звітувати з питань охорони праці

У відомстві пояснили, що зміни мають на меті подальше вдосконалення державного статистичного спостереження щодо обстеження підприємств із питань статистики праці й отримання повної, всебічної та об’єктивної статистичної інформації.

Держстат оновлює форми звітностіДізнайеся, яка відповідальність за неподання Звіту за формою 1-ПВ

Оновлені форми затверджено наказом від 25.06.2021 р. № 135 Вони вводяться в дію, починаючи зі звіту:

  1. за І квартал 2022 року – № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці»;
  2. за січень 2022 року – № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці».

Нову місячну форму статзвітності з праці необхідно буде подавати вперше за січень 2022 року, а квартальну — за І квартал 2022 року. Надалі місячну форму статзвітності з праці потрібно надавати щомісяця, квартальну — щоквартала.

Держстат оновлює форми звітностіСкачайте форму державного статистичного спостереження № 1-ПВ (один раз на два роки)

Оновлені форми статистичної звітності поширюються на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичних осіб відповідно до затвердженої методології.

Водночас два накази Державної служби статистики України від 17 червня 2020 року втратять чинність. Це наказ № 178 «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» та наказ № 179 «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна) «Звіт із праці».

Обидва документи втратять чинність з 1 лютого 2022 року.

Джерело: Державна служба статистики України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50493

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52970

Регулювання питань охорони праці в колективному договорі

Регулювання питань охорони праці у колективному договорі: нормативні акти; зміст; порядок розробки, узгодження, підписання та затвердження договору; внесення змін; реєстрація колективного договору. Скачайте зразок Розділ охорона праці в колективному договорі.
34110

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12710

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді