Документи для роботи служби охорони праці

Наші експерти підготували перелік документів, які регламентують і забезпечують роботу служби охорони праці.

Служба охорони праці повинна визначити перелік нормативних актів з охорони праці, які поширюються на підприємство. Забезпечити наявність цих документів також має СОП. Перелік обов'язкових документів налічує більше півтора десятка найменувань.

Документи СОП: які розробити та скільки зберігати

Щоб підготувати документи з охорони праці, потрібно витратити немало часу й зусиль, але це допоможе систематизувати та спланувати роботу СОП. Крім того, наявність усіх необхідних документів — запорука успішних результатів перевірки.

Пам'ятайте про необхідність вести облік наказів з охорони праці. Їх потрібно реєструвати у журналах, кількість яких відповідає основним групам.

Адміністративно-господарські чи кадрові питання? Як визначити тип документа

Важливо не лише правильно оформити документи з охорони праці, а й дотриматися термінів їх зберігання. Строки зберігання документів залежать від того, до якого виду вони належать. Скорочувати їх не можна, але можна продовжити за умови специфічних особливостей роботи конкретного підприємства.

Більше корисних статей та зразків ви знайдете у новому сьомому номері Довідника спеціаліста з охорони праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50491

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52969

Регулювання питань охорони праці в колективному договорі

Регулювання питань охорони праці у колективному договорі: нормативні акти; зміст; порядок розробки, узгодження, підписання та затвердження договору; внесення змін; реєстрація колективного договору. Скачайте зразок Розділ охорона праці в колективному договорі.
34110

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді