Читайте у лютневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці»

Теми:
Працівники прокладають кабелі зв’язку на висоті. Яким саме документом регламентовано показники, за якими необхідно підбирати пояси, оскільки поясів є багато: пояс монтажний зі стропом, пояс запобіжний безлямковий, лямковий з амортизатором, пояс запобіжний лямковий тощо. Тож як підібрати запобіжний пояс для проведення робіт на висоті?

Працівники прокладають кабелі зв’язку на висоті. Яким саме документом регламентовано показники, за якими необхідно підбирати пояси, оскільки поясів є багато: пояс монтажний зі стропом, пояс запобіжний безлямковий, лямковий з амортизатором, пояс запобіжний лямковий тощо. Тож як підібрати запобіжний пояс для проведення робіт на висоті, читайте у лютневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 02/2016).

Крім цього ви можете почерпнути багато цінної інформації з інших, не менш корисних статей цього номера. Так, аби створити належні умови для робити працівників під час сильних морозів, скористайтеся статтею «Виконання робіт на відкритому повітрі взимку».

Тим, хто застосовує акумуляторні батареї у професійній діяльності, корисно буде дізнатися про нормативні-правові вимоги щодо їх експлуатації. На додаток пропонуємо перевірити знання цієї теми за тестом-практикумом.

Також у лютневому номері зможете прочитати:

  • як діяти роботодавцю, якщо під час передрейсового медогляду у водія встановлено високий артеріальний тиск;
  • чи правомірно професійну назву роботи «інженер» з кодом КП 2149.2 доповнювати уточнюючим словом, щоб утворити назву посади «інженер-електрик».

У публікаціях рубрик «Судова практика» та «Практика розслідування нещасних випадків» читайте про визнання акта проведення спеціального розслідування незаконним та розслідування нещасного випадку внаслідок невиконання посадових обов’язків.

І наостанок у рубриці «Запитання — відповідь» розповімо про те:

  • як правильно розрахувати надбавку за складність та напруженість у роботі;
  • яка тривалість додаткової відпустки дезінфектора лікувально-профілактичного закладу;
  • який розмір доплати за роботу з дезінфікуючими засобами;
  • які норми встановлення автономних систем пожежогасіння.

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 02/2016)>>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Група з електробезпеки інженера з охорони праці

Робота інженера з охорони праці досить багатофункціональна і складна. Дізнайтеся, чи повинен інженер з охорони праці для виконання своїх обов'язків мати групу з електробезпеки?
9201

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з електробезпеки

Роботодавець зо­бо­в’я­заний регулярно вживати заходів безпеки, щоб унеможливити або мінімізувати ризики виникнення пожежі й ураження працівників електричним струмом. Один із головних заходів — проводити інструктажі, навчання та перевірку знань працівників із питань електробезпеки. Більше про інструктажі з електробезпеки — дізнайтеся зі статті.
15282

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді