Інструкція з експлуатації: зміст та розробка

Технічна експлуатація — це цілий комплекс організаційних, технічних, технологічних та інших заходів, і нормативні документи висувають низку вимог до інструкцій з експлуатації

Згідно з Правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, інструкція має містити відомості, необхідні для правильного експлуатування виробу та підтримання його в постійній готовності до дії. Варто пам'ятати, що зміст тексту інструкцій чітко регламентований.

Порядок складання інструкції з експлуатації

Експлуатування будь-якого технічного виробу передбачає чотири оперативних стани — робота, резерв, ремонт, консервація. Тому інструкція з експлуатації має містити відповідні правила поводження з виробом. За потреби до документа можна внести додаткові пункти.

Інструкція з експлуатації: зміст та розробка
Микола Федоренкоексперт з охорони праці
Хто має право здійснювати переклад? Коли потрібен супровід оригіналом?

Перегляд інструкцій відбувається раз на три роки, а право на їх затвердження має керівник підприємства.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці садівника

Інструкція з охорони праці садівника є документом, що містить обов’язкові для дотримання садівником вимоги з охорони праці при виконанні робіт, визначених його функціональними обов’язками.
3577

Інструкція з охорони праці для підсобного робітника

У статті ви знайдете примірну інструкцію з охорони праці підсобного робітника. За потреби наведена інструкція з охорони праці для підсобного робітника може бути адаптована до умов вашого підприємства.
11223

Інструкція з охорони праці для працівника офісу

Щоб вберегти офісних працівників від можливих виробничих травм або професійних захворювань, розробіть та затвердьте інструкцію з охорони праці для працівника офісу. У статті ви знайдете зразок такої інструкції. За потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
27624

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді