Зразок наказу про затвердження інструкцій з охорони праці в школі

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Для затвердження інструкцій з охорони праці в школі керівник навчально-виховного закладу видає відповідний наказ. Пропонуємо скачати приклад такого наказу.

Організація роботи з охорони праці в навчальних закладах проводиться згідно з такими нормативними документами:

  • Законами України «Про охорону праці» та «Про освіту»;
  • Положенням про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти», затвердженим наказом МОН України від 26.12.2017 № 1669.

Які системи протипожежного захисту встановити в закладі освіти

Питання безпеки праці надзвичайно важливі у діяльності навчально-виховного закладу. Керівник закладу освіти (ректор, директор, завідувач) відповідає за створення безпечних умов навчально-виховного процесу згідно з чинним законодавством. Зокрема він:

  • створює в закладі освіти службу охорони праці, безпеки життєдіяльності, яка безпосередньо підпорядковується йому;
  • призначає відповідальних за організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності в закладі освіти та визначає їх функціональні обов’язки, забезпечує функціонування системи управління охороною праці.

Крім того, керівник закладу освіти організовує роботу щодо розроблення та періодичного перегляду інструкцій з охорони праці для працівників та учнів (студентів, слухачів та ін.).

Зразок наказу про затвердження інструкцій з охорони праці в школі Безпека праці під час відключення світла

Наказ про затвердження інструкцій з охорони праці в школі

Для затвердження інструкцій з охорони праці, які діють у школі, керівник навчального закладу видає наказ. У додатку до наказу наводиться перелік інструкцій з охорони праці, які діють у школі. Скачайте зразок наказу про затвердження інструкцій з охорони праці в школі, наведений на початку статті, та за необхідності доповніть перелік.

 

 

 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді