Оприлюднено проєкт наказу «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив»

Встигніть ознайомитися з документом та надіслати свої пропозиції й зауваження

Оприлюднено проєкт наказу «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив»

Проєкт наказу «Про затвердження Мінімальних вимог щодо безпеки та здоров’я працівників на роботі під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив» (далі — Проєкт) розроблено з метою правового регулювання та визначення актуальних вимог безпеки.

Якщо працівник отруївся шкідливими речовинами

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зазначає, що реалізація Проєкту акта впливатиме на інтереси суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, що пов’язана зі зберіганням, пакуванням нітрату амонію та використанням його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив у кількості 500 кг або більше.

Згідно зі статистичними даними зміни торкнуться таких суб’єктів господарювання:

  • великих (6%);
  • середніх (79,5%);
  • малих (14,5%).

Мікросуб’єктів, яких стосувалися б оновлені вимоги, на ринку немає.

На думку розробників Проєкту, його прийняття сприятиме підвищенню рівня безпеки поводженню з нітратом амонію як добривом, поліпшенню умов праці, посилить вимоги до регламентації безпечних методів роботи працівників суб’єктів господарювання, які виконують роботи під час зберігання, пакування нітрату амонію та використання його для виготовлення комплексних і рідких мінеральних добрив.

Пропозиції та зауваження до зазначеного Проєкту акта приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за адресою:

Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14;
факс/тел.: (044) 279-05-52.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198654

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді