Коли комісія може відмовити у призначені пільгової пенсії працівникам ліквідованого підприємства?

З восьми звернень про підтвердження права на пільгову пенсію за роботу у несприятливих умовах праці два було відхилено. Чому?

Коли комісія може відмовити у призначені пільгової пенсії працівникам ліквідованого підприємства?


04 листопада 2020 року відбулося засідання комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років при ГУ ПФУ у Миколаївській області.

Члени комісії розглянули 8 звернень колишніх працівників ліквідованих підприємств, які відпрацювавши певний період часу у несприятливих умовах праці, наразі не можуть це документально довести.

✍ Право на пільгову пенсію. Що писати в трудовій?

За підсумками роботи комісії:

  • 6 звернень громадян — задоволено,
  • 2 звернення — відхилено.

Підставою для відмови стала відсутність:

  • документів про проведення атестації робочих місць за умовами праці, переданих до архіву на збереження ліквідованим підприємством;
  • первинних документів щодо безпосередньої зайнятості особи сільськогосподарськими роботами на посаді тракториста-машиніста чи виробництві сільськогосподарської продукції.

Джерело: Управління Держпраці у Миколаївській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

На які пільги та компенсації мають право медичні працівники

Держава забезпечує право медпрацівників на пільги та компенсації. Однак не завжди заклад охорони здоров’я надає їх своїм працівникам у повному обсязі. Стаття допоможе реалізувати право медичних працівників на пільги й компенсації і не заплутатися в законодавстві.
11222

Пенсія за віком на пільгових умовах

Законодавством України у галузі пенсійного забезпечення передбачається можливість отримання особами пільгових пенсій за віком. Таке право виникає у працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці. Що потрібно знати про пільгові пенсії у 2023 році — розповідає експерт.
49792

Особливості призначення пільгової пенсії працівникам, зайнятим на підземних роботах

Працівники, які були зайняті повний робочий день на підземних і відкритих гірничих роботах, мають право на пільгову пенсію. На яких умовах вона призначається та які документи потрібно подати — читайте далі.
2661

Хто з 2018 року отримав право на пільгову пенсію

У 2016 році Уряд скоротив Списки № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, а в липні 2017 року увів нові позиції та уточнив наявні. Змінені редакції Списків чинні з 01.01.2018. Хто з першого січня здобув право на пільгову пенсію? Як зараховують до пільгового стажу роботу у шкідливих і важких умовах до 01.01.2018 – читайте про це далі.
1010

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді