Безпечна експлуатація холодильних установок у червневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 6/2015)

Про класифікацію холодильних установок, організацію їх експлуатації відповідно до вимог нормативно-правових актів, завдання та обов'язки машиніста холодильних установок та багато іншого читайте на сторінках червневого Довідника

У черговому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 6/2015) редакція підготувала для вас найактуальнішу та достовірну інформацію, опрацьовану експертами з охорони праці.

Темою номера стала стаття про безпечну експлуатацію холодильних установок, що особливо важливо в жарку літню пору. В таких установках наявні речовини, які перебувають під тиском і мають небезпечні властивості, тому їх експлуатація вимагає дотримання вимог нормативно-правових актів. Для закріплення знань пропонуємо практикум-тест на цю тему.

У рубриці «Дотримуємося пожежної безпеки» ви дізнаєтеся про типи пожежних сповіщувачів та їх вибір, вимоги до експлуатації сповіщувачів та оповіщування.

Часто роботодавці для оптимізації витрат на оплату праці та уникнення сплати податків укладають з працівниками не трудові, а цивільно-правові договори. На сторінках журналу ви прочитаєте про особливості укладання таких договорів.

Не оминули ми і такої важливої теми, як пільги та компенсації. В цьому номері знайдете вичерпну консультацію експерта щодо питання, чи обов’язково надавати працівникові інші пільги та компенсації, якщо він має право на щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими умовами праці.

Продовжуємо вивчати судову практику. З цього номера ви дізнаєтеся про судовий прецедент щодо зобов’язання правонаступника надати працівнику довідку про умови праці.

Також знайдете відповіді на такі питання:

- чи зараховують навчання в техучилищі й строкову службу до стажу, що дає право на пільгову пенсію;

- чи мають право електрозварники на скорочену тривалість робочого тижня, якщо вони працюють на зварювальній дільниці на напівавтоматичних машинах;

- який порядок видачі молока медичним працівникам рентгенкабінету;

- чи обов’язково юрист має узгоджувати інструкції з охорони праці.

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 06/2015)>>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47341

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді