Безпечна експлуатація холодильних установок у червневому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 6/2015)

Про класифікацію холодильних установок, організацію їх експлуатації відповідно до вимог нормативно-правових актів, завдання та обов'язки машиніста холодильних установок та багато іншого читайте на сторінках червневого Довідника

У черговому номері журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 6/2015) редакція підготувала для вас найактуальнішу та достовірну інформацію, опрацьовану експертами з охорони праці.

Темою номера стала стаття про безпечну експлуатацію холодильних установок, що особливо важливо в жарку літню пору. В таких установках наявні речовини, які перебувають під тиском і мають небезпечні властивості, тому їх експлуатація вимагає дотримання вимог нормативно-правових актів. Для закріплення знань пропонуємо практикум-тест на цю тему.

У рубриці «Дотримуємося пожежної безпеки» ви дізнаєтеся про типи пожежних сповіщувачів та їх вибір, вимоги до експлуатації сповіщувачів та оповіщування.

Часто роботодавці для оптимізації витрат на оплату праці та уникнення сплати податків укладають з працівниками не трудові, а цивільно-правові договори. На сторінках журналу ви прочитаєте про особливості укладання таких договорів.

Не оминули ми і такої важливої теми, як пільги та компенсації. В цьому номері знайдете вичерпну консультацію експерта щодо питання, чи обов’язково надавати працівникові інші пільги та компенсації, якщо він має право на щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими умовами праці.

Продовжуємо вивчати судову практику. З цього номера ви дізнаєтеся про судовий прецедент щодо зобов’язання правонаступника надати працівнику довідку про умови праці.

Також знайдете відповіді на такі питання:

- чи зараховують навчання в техучилищі й строкову службу до стажу, що дає право на пільгову пенсію;

- чи мають право електрозварники на скорочену тривалість робочого тижня, якщо вони працюють на зварювальній дільниці на напівавтоматичних машинах;

- який порядок видачі молока медичним працівникам рентгенкабінету;

- чи обов’язково юрист має узгоджувати інструкції з охорони праці.

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 06/2015)>>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи мають працівники право не працювати під час повітряної тривоги

Чи оплачується робота під час повітряної тривоги? Який штраф за роботу під час повітряної тривоги? Які дії працівників під час повітряної тривоги? Відповіді на ці питання та все про те, як створити безпечні умови праці під час повітряної тривоги – у статті.
96

Порядок затвердження програм навчання та інструктажів з питань пожежної безпеки

Які обов’язки для керівників підприємств та осіб, котрі проводять навчання, передбачені документом? Та як за новим порядком проводити інструктажі з пожежної безпеки — розкажемо у статті.
5223

Організація навчання працівників з електробезпеки

Які існують форми навчання працівників, котрі обслуговують електроустановки споживачів, якими документами має бути врегульоване таке навчання. Більше про навчання та інструктаж працівників з електробезпеки — у статті.
19097

Розробляємо План роботи служби охорони праці

Для ефективної роботи служба охорони праці розробляє план заходів з охорони праці. Які питання мають бути охоплені в ньому, які заходи та терміни передбачені? Скачайте план роботи служби з охорони праці, підготовлений експертом, та дізнайтеся відповіді на ці та інші актуальні питання.
38454

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді