Перевірка знань з питань охорони праці в умовах карантину

Управління Держпраці рекомендує проводити перевірки знань з питань охорони праці під час каранитину дистанційно.

У Кіровоградській області комісії з перевірки знань з питань охорони праці, утворені Управлінням Держпраці, будуть проводити перевірку знань працівників дистанційно. Таке рішення прийнято з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та інших осіб.

Хто визначає необхідність навчання і перевірки знань НПАОП

Перевірки будуть відбуватися у дистанційній формі за умови дотримання вимог, визначених у п. 3.12 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці 26.01.2005 № 15.

Управління Держпраці у Кіровоградській області рекомендує керівникам навчальних центрів, які проводять навчання посадових осіб та спеціальне навчання працівників суб’єктів господарювання, до закінчення карантину проводити навчання з питань охорони праці дистанційно за допомогою аудіовізуальних, комп’ютерних навчально-контрольних систем, як це передбачено п. 3.5. Типового положення, а також просить забезпечити умови для проведення дистанційної перевірки знань комісією Управління.

Дистанційна перевірка знань здійснюється за умови:

  • забезпечення візуальної аутентифікації того, хто проходить перевірку знань з питань охорони праці;
  • особистої присутності членів комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Дистанційна перевірка знань реалізується шляхом передачі відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації у синхронному режимі.

Управління Держпраці у Кіровоградській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання і перевірка знань з охорони праці працівників закладів освіти

Чинне законодавство вимагає, щоб працівники протягом трудової діяльності проходили навчання і перевірку знань з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Про те, як організувати навчання і перевірку знань з охорони праці працівників закладів освіти, — далі у статті.
12285

Як організувати стажування (дублювання) на робочому місці

У статті разом з експертом з’ясуємо, як організувати проведення стажування, хто його має проходити, кого можна увільнити від його проходження та за яких умов працівника допустять до самостійної роботи.
15120

Зразок Програми вступного інструктажу з охорони праці

Що таке програма вступного інструктажу з охорони праці? Як скласти програму вступного інструктажу з охорони праці на підприємстві? Який перелік перелік питань вступного інструктажу розглядається в програмі? Щоб зекономити ваш час, пропонуємо скачати готовий зразок програми, розроблений експертом.
94598

Цивільний захист на підприємстві

Для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, ліквідувати їх наслідки та надати допомогу потерпілим, організуйте на підприємстві роботу з цивільного захисту. У статті розповімо, які саме заходи цивільного захисту повинні забезпечити на своїх об’єктах суб’єкти господарювання.
27069

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді