Перевірка знань з питань охорони праці в умовах карантину

Управління Держпраці рекомендує проводити перевірки знань з питань охорони праці під час каранитину дистанційно.

У Кіровоградській області комісії з перевірки знань з питань охорони праці, утворені Управлінням Держпраці, будуть проводити перевірку знань працівників дистанційно. Таке рішення прийнято з метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та інших осіб.

Хто визначає необхідність навчання і перевірки знань НПАОП

Перевірки будуть відбуватися у дистанційній формі за умови дотримання вимог, визначених у п. 3.12 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці 26.01.2005 № 15.

Управління Держпраці у Кіровоградській області рекомендує керівникам навчальних центрів, які проводять навчання посадових осіб та спеціальне навчання працівників суб’єктів господарювання, до закінчення карантину проводити навчання з питань охорони праці дистанційно за допомогою аудіовізуальних, комп’ютерних навчально-контрольних систем, як це передбачено п. 3.5. Типового положення, а також просить забезпечити умови для проведення дистанційної перевірки знань комісією Управління.

Дистанційна перевірка знань здійснюється за умови:

  • забезпечення візуальної аутентифікації того, хто проходить перевірку знань з питань охорони праці;
  • особистої присутності членів комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Дистанційна перевірка знань реалізується шляхом передачі відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації у синхронному режимі.

Управління Держпраці у Кіровоградській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Проводимо первинний інструктаж з ОП

Коли потрібно проводити первинний інструктаж з охорони праці на підприємстві? Якими нормативними актами передбачено його проведення? За якою програмою проводити цей інструктаж? Щоб ви не розмірковували над цими питаннями, готові відповіді та зразки для скачування — у статті.
97821

Аналізуємо Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань

Типове положення про навчання з питань охорони праці встановлює вимоги щодо організації навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників підприємства.
29183

Навчання з охорони праці

Одне із завдань служби охорони праці підприємства — провести навчання з охорони праці та перевірку знань за його результатами. Дізнайтеся про принципи організації та види навчання з питань охорони праці, а також завантажте готові зразки необхідних документів.
95921

Положення про навчання з питань охорони праці на підприємстві

Одним з основних документів з навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві є Положення про навчання з питань охорони праці. Які вимоги до цього документа, хто його затверджує й узгоджує — дізнайтеся зі статті.
40797

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді