Всього у 2020 році буде скасовано близько 40% форм Держстату, які заповнюють українські підприємства. Головна ідея реформи — не збирати у підприємств ту інформацію, яка і так є у держави.
Уряд планує скасувати 43 форми зі 110. Як зазначив Міністр КМУ Дмитро Дубілет у своєму Facebook, це не вплине на якість та обсяги інформації, яку для держави готує Держстат.
Роз’яснення щодо заповнення форми № 1-ПВ «Звіт із праці»
Ось деякі з форм, які збираються скасувати у цьому році:
- Звіт про використання та запаси палива (4мтп);
- Звіт про продаж і запаси товарів (продукції) в оптовій торгівлі (1опт);
- Використання інформаційнокомунікаційних технологій на підприємствах (1ІКТ);
- Звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції (1ПНПП);
- Звіт про обсяги реалізованих послуг (1послуги);
- Звіт з праці (1ПВ);
- Звіт про діяльність громадської організації (1ГО);
- Звіт про виробництво промислової продукції за видами (1П);
- Звіт про взаєморозрахунки з нерезидентами (1Б);
- Звіт про реалізацію продукції сільського господарства (21заг);
- Звіт про ціни виробників промислової продукції (1ціни);
- Звіт про діяльність закладу вищої освіти», про яку я писав раніше (23НК).
Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
Скачайте приклад оформлення посадової інструкції, в якій визначено функціональні обов’язки, права та відповідальність головного енергетика підприємства.