Який місяць 2020 року найвигідніший для відпустки

Аби відпочити довше, для відпустки ми часто обираємо період, що збігається з тим чи тим державним вихідним. Отримуємо більше часу, але менше відпускних. Коли планувати відпустку, щоб і заробити, і відпочити?

Наступного року Уряд рекомендує підприємствам перенести лише один робочий день — понеділок 6 січня на суботу 11 січня. Таке рішення він закріпив у розпорядженні «Про перенесення робочих днів у 2020 році» від 23.10.2019 № 995-р.

Документ має рекомендаційний характер. Остаточне рішення про перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві ухвалює власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства.

Активуйте подарунковий доступ ▶ ▷

Якщо ваше підприємство працює за п’ятиденним робочим графіком із двома вихідними днями в суботу і неділю, а керівник вирішить дотримати рекомендацій Уряду, в січні матимете різдвяні мініканікули — із 4 до 7 січня.

Для відпустки в 2020 році краще обрати місяць, у якому багато робочих днів та мало (або взагалі немає) свят. Якщо піти у відпустку в такому місяці, отримаєте більшу суму за місяць. У 2020 році «вигідних» місяців всього три:

  • липень (23 робочі дні);
  • вересень (22 робочі дні);
  • грудень (22 робочі дні).

Якщо бажаєте довше відпочивати, заплануйте відпустку у місяці зі святами. Адже святкові дні до щорічної відпустки не зараховують. Свят в Україні багато, однак у травні найбільше. Бажаєте відпочивати довше, йдіть у відпустку у травні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тривалість робочого часу

Тривалість робочого часу - це гарантія того, що працівник не буде вимушений працювати надмірно, що може призвести до перевтоми, зниження працездатності та погіршення стану здоров'я. Яка максимальна тривалість робочого часу? Чи змінилась тривалість робочого часу під час військового стану? Відповіді на ці та інші питання, пов’язані з балансом робочого часу, — у статті.
44778

Перенесення робочих днів

Щороку Кабмін видає розпорядження про перенесення робочих днів. Через військовий стан в Україні діють інші норми законодавства. Дізнайтеся, більше про них зі статті.
29829

Як правильно залучати працівників до надурочних робіт

Перш ніж навантажити працівників додатковою роботою, потрібно звіритися із законодавством, яке визначає порядок застосування надурочних робіт. Що змінилося під час воєнного стану — дізнайтеся зі статті.
13970

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді