Сьогодні – 23 серпня – скорочений робочий день

Кодексом законів про працю України передбачено скорочення тривалості робочого часу напередодні святкових днів
Перелік святкових та неробочих днів встановлено ст. 73 КЗпП. Так, у серпні маємо одне свято — День незалежності України. Цьогоріч 24 серпня припадає на п’ятницю.

Напередодні святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП) тривалість роботи працівників скорочується на годину як при 5-денному, так і при 6-денному робочому тижні (ч. 1 ст. 53 КЗпП).


Відповідно, 23 серпня (четвер) працюємо на одну годину менше..

Зверніть увагу!

Згідно зі ст. 51 КЗпП скорочення робочого дня напередодні святкових і неробочих днів не передбачено для працівників, яким установлена скорочена тривалість робочого тижня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тривалість робочого часу

Тривалість робочого часу - це гарантія того, що працівник не буде вимушений працювати надмірно, що може призвести до перевтоми, зниження працездатності та погіршення стану здоров'я. Яка максимальна тривалість робочого часу? Чи змінилась тривалість робочого часу під час військового стану? Відповіді на ці та інші питання, пов’язані з балансом робочого часу, — у статті.
44778

Перенесення робочих днів

Щороку Кабмін видає розпорядження про перенесення робочих днів. Через військовий стан в Україні діють інші норми законодавства. Дізнайтеся, більше про них зі статті.
29829

Як правильно залучати працівників до надурочних робіт

Перш ніж навантажити працівників додатковою роботою, потрібно звіритися із законодавством, яке визначає порядок застосування надурочних робіт. Що змінилося під час воєнного стану — дізнайтеся зі статті.
13970

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді