17 квітня відзначається День пожежної охорони: вітаємо вогнеборців із професійним святом!

Указом Президента України від 11 жовтня 2013 року №  555/2013 було запроваджено професійне свято – День пожежної охорони, який кожного року відзначається 17 квітня.

Кожного дня тисячі рятувальників несуть цілодобову пожежну службу на території всієї України і готові за першим викликом прийти на допомогу тим, хто її потребує. Кожного дня тисячі рятувальників, ризикуючи своїм життям, рятують життя інших людей від наслідків техногенних та природніх катастроф.

Державна служба з надзвичайних ситуації України демонструє високі показники роботи пожежників-рятувальників, надзвичайну злагодженість та професіоналізм своїх працівників. В найбільш складних ситуаціях робітники протипожежної охорони завжди виявляють високі моральні якості, самовідданість, мужність і особисту дисципліну.

Сумлінність та благородство рятувальників – приклад для всіх нас. Професія рятувальника не знає вихідних днів або свят, але пошанована вдячністю від усіх громадян України – від найменших до найстаріших.

Щиро дякуємо вам, вогнеборці, за продуктивну працю, вірність професійному обов’язку, героїзм та сміливість у боротьбі з незваним лихом.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
51257

Системи протипожежного захисту

До систем протипожежного захисту належать технічні засоби, розташовані на об’єкті, які використовують для запобігання, ліквідації та локалізації пожеж. Ці засоби допомагають захищати людей, довкілля та матеріальні цінності від пожежі. Розглянемо, що належить до цих систем.
22930

Правила пожежної безпеки

Основним нормативно-правовим актом з питань пожежної безпеки є Правила пожежної безпеки в Україні. Які саме вимоги пожежної безпеки встановлені в Правилах, що потрібно знати роботодавцям, аби не потрапити під дію штрафів, — відповіді у статті.
69930

Пожежні гідранти на підприємстві

При пожежі треба діяти швидко, тому важливо, щоб пожежне обладнання було справним, а доступ до нього — вільним. У статті розповімо про вимоги до утримання пожежних гідрантів, які зобов’язані знати власники підприємств, на території яких вони встановлені.
9352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді