З 1 січня 2017 року роботодавці платитимуть більше за використання нелегальної праці

За повідомленням Держслужби України з питань праці 1-го січня 2017-го року набуває чинності Закон України від 06.12.2016 № 1774-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України“.

Стаття 265 Кодексу законів про працю України передбачає застосування жорстких санкцій до юр. та фіз. осіб-підприємців, які користуються найманою працею, за ненадання можливості провести перевірку з питань дотримання законодавства про працю, перешкоджанню її проведенні у 3х-му розмірі мін заробітної плати, що визначена законом на час виявлення невідповідності (9600 грн).

Штраф становитиме 100х мін. заробітних плат (тобто 320000 грн), в тих випадках, якщо буде перешкоджання перевірці стосовно допущення до роботи без офіційного оформлення трудових відносин робітника. Такий самий штраф визначено для роботодавців, що оформлюють робітників на неповний робочий час, а отримують виконані роботи за повний робочий час, який встановлено на підприємстві. Та сама сума санкції чекає на роботодавців, що виплачують заробітну плату сплати єдиного внеску соцстрахування та податків. Роботодавець ще заплатить по 96000 грн за кожного робітника, щодо якого було скоєно порушення.

Якщо роботодавець порушить терміни оплати заробітної плати, інших виплат, що передбачені законами України про працю, більш е ніж на 1 міс або виплатить їх не в повному об’ємі, то розмір санкцій складатиме 9600 грн.

За невиконання мін. держгарантій в оплаті праці треба буде оплатити суму в 32000 грн за кожного робітника, до якого виявлено порушення.

Гарантії та пільги, які встановлені державою і передбачаються законами України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про альтернативну (невійськову) службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, обов’язкові для кожного роботодавця, якщо ж вони порушуються, то сума санкцій складатиме 32000 грн за кожного робітника, до якого виявлено порушення.

Інші вимоги трудового законодавства, що були порушені роботодавцем, будуть загрожувати штрафом у розмірі 3200 грн.

Повний перелік штрафів можна подивитись ТУТ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21050

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73348

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62847

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17845

Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1‑ПВ

Один раз на два роки юридичні особи зобов’язані звітувати про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за формою № 1-ПВ. Актуальний бланк ви можете скачати у статті.
41996

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді