Статті автора Чернетенко Ольга

Зразок інструкції з ОП під час роботи з ртутними приладами
Інструкція з охорони праці при роботі з ртутними приладами встановлює загальні вимоги безпеки працівників при роботі з ртутними приладами. Скачайте її та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
5018
Как оформить график проведения аттестации
Перед проведением аттестации руководитель предприятия издает соответствующий приказ. В дополнение к нему оформляют график проведения аттестации рабочих мест по условиям труда. В статье вы найдете образец оформления такого графика.
1376
Як оформити графік проведення атестації
Перед проведенням атестації керівник підприємства видає відповідний наказ. Як додаток до нього оформлюють графік проведення атестації робочих місць за умовами праці. У статті ви знайдете зразок оформлення такого графіка.
12529
Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві
Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
50105
Какие перечни должна составить аттестационная комиссия
За работу в неблагоприятных условиях работникам предоставляют льготы и компенсации. Их назначают на основании перечней, составленных на предприятии по результатам аттестации рабочих мест по условиям труда. Какие перечни по результатам аттестации составить и как правильно их оформить — рассказываем дальше.
1474
Які переліки має скласти атестаційна комісія
За роботу в несприятливих умовах працівникам надають пільги і компенсації. Їх призначають на підставі переліків, що складають на підприємстві за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Які саме переліки за результатами атестації скласти, як правильно їх оформити. Розповідаємо далі.
11636
Атестація робочих місць за умовами праці медпрацівників
У закладах охорони здоров’я, як і на всіх інших підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, потрібно проводити атестацію робочих місць. Однак з огляду на характер праці медичних працівників атестація їхніх робочих місць суттєво відрізняється від атестації на промислових підприємствах.
12627
Додаткові відпустки працівникам автопідприємства
Як надаються додаткові відпустки працівникам автопідприємства? Зокрема, чи мають право на додаткову відпустку за роботу із шкідливими умовами праці слюсар з ремонту автомобілів, слюсар-ремонтник, машиніст з прання та ремонту спецодягу, мийник автомобілів. Допоможемо розібратися у статті.
1748
Право працівників аварійно-рятувальних служб на відпустки
Зі статті ви дізнаєтеся про порядок надання відпусток працівникам аварійно-рятувальних служб, зокрема, чи можна надати працівнику протягом одного календарного року невикористану частину відпустки за попередній рік і чергову відпустку.
2357
Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці
Працівникам, зайнятим на роботах із шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17552