Статті автора Дрозд Володимир

Інструкція з охорони праці для бетонаря
Інструкція з охорони праці є нормативним актом підприємства, що містить обов’язкові вимоги безпеки для бетоняра, який виконує роботи з приготування бетонної суміші та укладання її у бетонні й залізобетонні конструкції, складання опалубки тощо. Скачайте повністю інструкцію та ознайомтеся з нею.
157
Інструкція з охорони праці для електромонтера з ремонту і обслуговування електроустаткування
Інструкція з охорони праці для електромонтера є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для електромонтера з ремонту і обслуговування електроустаткування при виконанні робіт, які визначені його функціональними обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
28708
Дотримання вимог охорони праці на елеваторах
Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
150
Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві
У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
575
Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі
Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
167
Як роботодавцеві провести моніторинг щодо належних умов праці
Незважаючи на вимоги законодавства, в Україні завжди досить велика кількість робочих місць з небезпечними та шкідливими виробничими факторами, не завжди санітарно-побутові умови праці відповідають нормативним вимогам. Багато людей потерпає від нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві. Однією із причин такого становища є незадовільний стан безпеки праці та неналежні праці на підприємствах.
403
Заохочення працівників до дотримання правил безпеки
Важливим та першочерговим завданням безпеки праці на робочих місцях є формування лідерства вищого керівництва в питаннях безпеки та пріоритетної уваги до цих питань. У такому випадку працівник буде бачити і вірити, що безпека його праці - це одна з ключових цінностей підприємства. Саме це є одним із мотивів безпечної поведінки працівників.
291
Можливості використання штучного інтелекту в охороні праці
ШІ вже найближчим часом може стати надійним помічником, який буде допомагати фахівцям з охорони праці значно економити час для виконання різних задач. Роль штучного інтелекту в охороні праці буде дуже стрімко розвиватися. Він зможе вже найближчим часом стати однією із базових компетенцій сучасних спеціалістів з ОП.
1763
Заходи із підготовки підприємства до роботи у весняно-літній період
Шкідливі й небезпечні фактори виробництва, ризики на робочих місцях у теплий та холодний період року різні. Тому завчасно розробіть на підприємстві заходи, що допоможуть підготуватися до роботи у весняно-літній період.
2656
Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві
У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52
Безпека праці під час збирання зернових
Під час зернозбиральних робіт завжди задіяно багато сільськогосподарської техніки. Дуже часто роботи виконуються цілодобово та в умовах підвищених температур. Тому правильна організація робіт із збирання зернових допоможе уникнути небажаних аварійних ситуацій, можливих пожеж та травмування працівників.
54