Статті автора Ткачишин Володимир

Интоксикация ртутью: чем грозит и как предотвратить
Ртуть относится к промышленным ядам первого класса опасности, которые могут вызвать тяжелые нарушения нервной системы. У работников, на которых постоянно влияет это смертельно опасное токсическое вещество, может возникнуть интоксикация. Как она проявляется и что делать, чтобы ее предотвратить?
1491
Чим загрожує інтоксикація ртуттю
Ртуть належить до промислових отрут першого класу небезпечності, що можуть спричиняти тяжкі порушення нервової системи. У працівників, на яких тривалий час впливає ця смертельно небезпечна токсична речовина, може виникнути інтоксикація. Як вона проявляється та що робити, щоб їй запобігти?
3618
Як запобігти інтоксикації чадним газом
Чадний газ — тихий вбивця. Він не має запаху, безбарвний, тому його неможливо відчути. У працівників, на яких впливає ця небезпечна отрута, може виникнути інтоксикація. Як вона проявляється та що робити, щоб їй запобігти, — розглянемо у статті.
3267
Запобігаємо інтоксикації свинцем
Свинець і його неорганічні сполуки належать до групи отрут, які вражають багато органів та систем. Насамперед уражається система крові та нервова система. У працівників, на яких тривалий час впливають ці отрути, може виникнути хронічна інтоксикація. З’ясуємо, як вона проявляється та що робити, щоб їй запобігти.
4546
Интоксикация угарным газом: чем грозит и как предотвратить
Угарный газ — тихий убийца. У него нет запаха, он бесцветный, поэтому его невозможно почувствовать. У работников, на которых влияет этот опасный яд, может возникнуть интоксикация. Как она проявляется и что делать, чтобы ее предотвратить, — рассмотрим в статье.
1161
Профилактика заболеваний органов зрения
На предприятиях необходимо организовать меры, предотвращающие заболевания органов зрения, вызываемые физической перегрузкой и перенапряжением. Что именно нужно сделать, подскажет эксперт.
702
Запобігаємо захворюванням очей
На підприємствах необхідно організувати заходи, щоб запобігти захворюванням органів зору, які спричиняє фізичне перевантаження і перенапруження. Фахові поради та рекомендації надає експерт.
7909
Як запобігти інтоксикації марганцем
Марганець — дуже токсичний метал. У працівників, на яких тривалий час впливає марганець, може виникнути інтоксикація. З’ясуємо, як вона проявляється та що робити, аби їй запобігти.
1684
Як запобігти професійним захворюванням шкіри
Унаслідок впливу хімічних, фізичних і біологічних чинників у працівників можуть виникнути професійні захворювання шкіри. З’ясуємо, у кого та як проявляються ці захворювання і що робити, аби їм запобігти.
1682
Захист від електромагнітного випромінювання радіочастот
Електромагнітне випромінювання радіочастот застосовують у промисловості, науці, техніці, медицині; радіолокації, радіометеорології, радіоастрономії, радіонавігації; у космічних дослідженнях тощо. Як запобігти професійним захворюванням, спричиненим дією електромагнітного випромінювання радіочастот, – читайте у статті.
9019
Робота за підвищеного атмосферного тиску: як запобігти захворюванням
Робота за підвищеного атмосферного тиску може спричинити появу у працівників кисневого отруєння, баротравми легенів та барабанної перетинки вуха, декомпресійної (кесонної) хвороби тощо. Тож на підприємствах, де виконують такі роботи, необхідно подбати про відповідні засоби захисту. Про те, як це зробити, — дізнайтеся зі статті.
3157
Робота з речовинами подразнювальної дії
Поява у працівників гострих і хронічних уражень органів дихання може бути спричинена впливом хімічних речовин подразнювальної дії. Як вони проявляються та що робити, аби їм запобігти, — роз’яснює експерт.
903
Оптимальні та допустимі мікрокліматичні умови
Залежно від періоду року та категорії робіт законодавством встановлено оптимальні та допустимі величини температури, відносної вологості та швидкості руху повітря, яких потрібно дотримуватися у робочій зоні виробничих приміщень. Дізнайтеся більше про оптимальні та допустимі мікрокліматичні умови зі статті.
37226
Виробнича вібрація: охорона праці
Що таке виробнича вібрація? В якому нормативному акті містяться санітарні норми виробничої вібрації. Яка існує класифікація виробничої вібрації та методика її вимірювання. Про це, а також про заходи, які допоможуть зменшити серйозні наслідки впливу вібрації на працівників, — далі у статті.
25312