Наказ про дистанційну роботу працівників у зв’язку з коронавірусом

UA RU
COVID-19 уже давно не головний привід для запровадження дистанційної роботи на підприємстві. Однак готовий наказ про дистанційну роботу працівників у зв’язку з коронавірусом все ж краще мати під рукою. У статті ви знайдете зразок такого наказу.

Востаннє Уряд продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин у зв’язку з COVID-19 до 30 квітня 2023 року. У разі нового спалаху захворюваності роботодавець може перевести працівників на дистанційну роботу. Зробити це правильно допоможе наказ про запровадження дистанційної роботи через загрозу коронавірусу.

image35

Як діє карантин в умовах воєнного стану

Як скеровує ч. 11 ст. 602 КЗпП, на час загрози поширення епідемії, пандемії, необхідності самоізоляції працівника у випадках, встановлених законодавством, та/або у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру дистанційна робота може запроваджуватися наказом або розпорядженням власника чи уповноваженого ним органу без обов'язкового укладення трудового договору про дистанційну роботу в письмовій формі.

Оформити наказ потрібно із таким розрахунком, щоб ознайомити з ним працівника до дати, з якої запроваджується дистанційна робота. Попереджати працівника за два місяці про те, що він працюватиме дистанційно, не треба.

Наказ про дистанційну роботу працівників у зв’язку з коронавірусом Пам'ятайте, зимово-весняний період — це преіод сезонного імунодефіциту, коли також інтенсивно поширються грип та ГРВІ. Уберегтися від грипу допоможуть шість порад від наших фахіців

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді