Електрогенератори: правила безпеки перед початком роботи

1231

Запитання

Хто і за якими правилами повинен запускати генератори?

Відповідь

image85

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Використовуючи електрогенератор, слід дотримуватися основних вимог безпеки. Так, перед підключенням генератора потрібно:

  • переконатись,  що обладнання відключили від загальної мережі електропостачання;
  • перевірити справність кабелів живлення від електрогенератора та заземлюючого пристрою (якщо генератор не підключений до загальної мережі заземлення котельні стаціонарно);
  • перевірити кріплення основних вузлів електрогенератора перед його пуском та ввімкненням до мережі котельні;
  • перевірити наявність палива в баку та оливи в картері двигуна, впевнитись, що немає слідів підтікання.

Перемикати живлення у разі аварійного відключення електроенергії повинні фахівці відповідної кваліфікації. Вони ж мають виконувати роботу з обслуговування обладнання. 

При цьому працівників слід забезпечити засобами індивідуального захисту, як того вимагає інструкція.

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14797

Захисні засоби з електробезпеки

Захисні засоби з електробезпеки — це засоби для захисту людини від ураження електричним струмом. Які існують основні захисні засоби в електроустановках, як вибирають засоби захисту від ураження електричним струмом, які обов'язки щодо захисту працівників від електротравм покладає на роботодавця законодавство — читайте далі.
31557

Інструкція з електробезпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки

Інструкція — це нормативний документ, який встановлює вимоги безпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки. За потреби адаптуйте інструкцію до умов вашого підприємства.
6322

Призначення відповідального за електрогосподарство

Особа, відповідальна за електрогосподарство, повинна мати відповідну групу з електробезпеки та вищу освіту за напрямом (спеціальністю) енергетичного профілю, а також відповідний стаж роботи за цим напрямом. Детальніше — у статті.
42060