Сільськогосподарський транспорт: почав діяти новий техрегламент

Наразі не передбачено обмежень на використання техніки, що виготовлена за попередніми регламентами

Сільськогосподарський транспорт: почав діяти новий техрегламент

В Україні набув чинності Технічний регламент затвердження типу сільськогосподарських і лісогосподарських транспортних засобів. Цей документ має насамперед євроінтеграційне значення: регламент спрямований на імплементацію норм ЄС до української нормативної бази. Зміни в уряді пояснювали зменшенням нетарифних бар’єрів при торгівлі сільськогосподарським обладнанням і машинами.

Охорона праці під час сільськогосподарських робіт

Водночас впродовж ще двох років виробники зможуть застосовувати на свій вибір або цей техрегламент, або ж регламенти, затверджені Кабміном у 2011 році і чинні на сьогодні:

Технічний регламент затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів;
Технічний регламент щодо складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів.

У разі введення в обіг в цей період (до червня 2026 року) транспортних засобів, які відповідають вимогам цих двох регламентів, їх експлуатація не може бути заборонена або обмежена.

Сільськогосподарський транспорт: почав діяти новий техрегламент Більше про те, які обов'язки для виробників, імпортерів, розповсюджувачів та суб’єктів господарювання встановив новий Техрегламент

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді