ДСНС фіксуватиме перевірки на відео

МВС оновило правила проведення заходів контролю

ДСНС фіксуватиме перевірки на відео

МВС наказом від 07.06.2024 № 398 затвердило Порядок застосування засобів аудіо- та відеотехніки посадовими особами ДСНС під час здійснення заходів державного нагляду (контролю); далі — Порядок.

Як проходить перевірка за скаргою фізичної особи

Порядок визначає механізм, за яким посадові особи ДСНС застосовуватимуть засоби аудіо- та відеотехніки під час заходів державного нагляду (контролю) щодо суб’єктів господарювання у сфері пожежної та техногенної безпеки, документування порушень вимог  законодавства з питань пожежної та техногенної безпеки.

Посадова особа ДСНС, яка застосовує портативний відеореєстратор, призначений для звукозапису, фото- й відеозйомки, повинна поінформувати про це осіб, стосовно яких проводить запис.

Фото- й відеозйомка та звукозапис відбуватимуться одночасно з початком заходу державного нагляду (контролю) на території суб’єкта господарювання або в приміщенні органу (підрозділу) ДСНС.

Нагадаємо, що КМУ постановою від 13.03.2022 № 303 запровадив мораторій на проведення планових перевірок на період воєнного стану. Отже, зараз ДСНС може проводити лише позапланові заходи державного нагляду (контролю).

Суб’єкт господарювання має змогу уникнути позапланової перевірки, якщо подасть у встановлений законом строк декларацію з уточненими достовірними даними.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19531

Наряд-допуск на виконання робіт в електроустановках

Наряд-допуск — це складене на спеціальному бланку розпорядження на безпечне проведення роботи, що визначає її зміст, місце, початок і закінчення, відповідальних за виконання роботи тощо. Скачайте чинний у 2024 році бланк наряду-допуску на виконання робіт в електроустановках та дізнайтеся, як правильно його оформлювати.
24272

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7318

Аналізуємо Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань

Типове положення про навчання з питань охорони праці встановлює вимоги щодо організації навчання та перевірки знань з питань охорони праці посадових осіб та інших працівників підприємства.
28985

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді