Генератори на підприємстві: в уряді підготували зміни стосовно пального

Наразі проєкт змін доступний для публічного обговорення

Генератори на підприємстві: в уряді підготували зміни стосовно пального

Мінекономіки оприлюднило проєкт урядової постанови, який пропонує внести зміни до постанови КМУ «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» від 18.03.2022 № 314.

Чи потрібна ліцензія, якщо підприємство зберігає пальне для генератора

Зміни передбачають дозволити суб'єктам господарювання збільшити об’єми пального, яке може зберігатись на одному об’єкті для обслуговування електрогенераторних установок.

Мета запропонованих змін — зменшити регуляторний тиск на суб’єктів господарювання, які забезпечують життєдіяльність населення територій, на яких ведуться бойові дії або можливі бойові дії, і окупованих територій.

Проєкт постанови пропонує встановити, що в період воєнного стану та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування суб’єкти господарювання мають право зберігати без дозвільних документів і без реєстрації акцизного складу на кожному об’єкті, що забезпечений електрогенераторною установкою, пальне в обсязі до 10 000 л.

Нагадаємо, зараз на таких умовах дозволено зберігати до 2000 л.

Зберігати пальне в обсязі, що перевищує 10000 л, суб’єкти господарювання матимуть право на підставі декларації на його зберігання, яку безоплатно подаватимуть до територіальних органів ДПС.

Документ також пропонує визначити:

  • вимоги до декларації на зберігання пального, зокрема до відомостей, які вона має містити, і способу її подання;
  • відповідальність за зберігання пального за відсутності належним чином поданої декларації на зберігання пального.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови протягом місяця можна надіслати за адресами:

Міністерство економіки України
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2
Тел. (044) 596-68-28
E-mail: [email protected] 

Державна регуляторна служба України
01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11
Тел. (044) 254-56-73, факс 254-43-93
E-mail: [email protected]

   

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки встановлює обов’язки, права, основні напрями роботи працівника, відповідального за пожежну безпеку та утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Скачайте інструкцію та адаптуйте до умов вашого підприємства.
12728

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38695

Основні вимоги до шляхів евакуації

Дізнайтеся, що належить до основних шляхів евакуації та який порядок утримання шляхів евакуації, які існують вимоги до евакуаційних виходів, як їх позначати, яка має бути мінімальна ширина шляхів евакуації.
44358

Як розробити План евакуації при пожежі

У разі раптового виникнення пожежі вкрай важливою є правильна організація безпечної евакуації людей з будівель і уникнення стовпотворінь та натовпів у приміщеннях. Тому без плану евакуації не обійтися. У статті розповідаємо, як оформити план евакуації та де його розмістити, а також наводимо готовий зразок плану евакуації, розроблений експертом.
145077

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
164946

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді