Заощадження електроенергії: уряд продовжив програму обміну старих ламп на нові

Уряд вніс зміни до умов реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні

image18

Як підвищити енергоефективність підприємства

Кабмін упровадив додаткову можливість для пенсіонерів безкоштовно отримати по п’ять додаткових світлодіодних ламп, навіть якщо вони раніше вже обмінювали лампочки. 

Принести старі лампи на обмін у відділення Укрпошти можна протягом місяця з моменту, коли отримали п’ять світлодіодних ламп.

Перші лампи за новою хвилею програми будуть доступні з 5 грудня у всіх сільських відділеннях Укрпошти по всій країні, крім Київщини. На Київщині програма діятиме з 12 грудня. Про доступність ламп для обміну в решті населених пунктів Уряд повідомить окремо.

Для того щоб обміняти додаткові LED-лампи, потрібно мати при собі:

  • паспорт;
  • РНОКПП;
  • пенсійне посвідчення;
  • діючий номер телефону.

У рамках реалізації першого та другого етапів програми громадяни та юрособи отримали понад 21 млн світлодіодних ламп. Це допомогло суттєво знизити навантаження на енергосистему країни, що особливо актуально в зимовий період.

За попередніми оцінками економічний ефект від обміну ще 18 млн світлодіодних ламп дозволить сумарно економити одночасно до 1000 МВт, що дорівнює роботі блока атомної електростанції.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2159

Наказ про дорожньо-транспортну пригоду

Визначити заходи за результатами службового розслідування ДТП, що сталося з транспортним засобом підприємства, допоможе наказ про дорожньо-транспортну пригоду. Як його скласти — далі у статті.
58

Інструкція з охорони праці садівника

Інструкція з охорони праці садівника є документом, що містить обов’язкові для дотримання садівником вимоги з охорони праці при виконанні робіт, визначених його функціональними обов’язками.
3580

Акт прийняття ліфта в експлуатацію

Зафіксувати результату технічного огляду і перевіряння ліфта допоможе Акт прийняття ліфта в експлуатацію. Скачайте готовий шаблон такого документа.
44

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді