Профілактичні медогляди працівників

Вийшов у світ лютневий номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» № 2/2014, головна тема якого присвячена профілактичним медичним оглядам працівників.

Вийшов у світ лютневий номер журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» №2/2014, головна тема якого присвячена профілактичним медичним оглядам працівників.

Стаття про особисті медичні книжки з урахуванням останніх змін законодавства зорієнтує в організації обов’язкових профілактичних медоглядів працівників, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб. Окрема консультація висвітлить питання про особливості організації профілактичних медичних оглядів працівників навчальних закладів, зокрема, щодо їх фінансування.

На сторінках Довідника — короткий аналіз нових Правил охорони праці під час фарбувальних робіт, які нещодавно набрали чинності. Інструкція з охорони праці для маляра розмежує поняття малярні та фарбувальні роботи. Перевірити свої знання та знання працівників, які виконуватимуть малярні роботи, можна за допомогою відповідного практикуму-тесту.

Порівняльна таблиця, наведена у журналі, розкриє принципові відмінності між трудовим договором і договором підряду, а практика розслідування нещасного випадку, що стався з особою, яка працювала за договором підряду, проілюструє характерні риси договору підряду.

Експерт з кадрових питань надасть роз’яснення щодо можливості роботи за договором підряду спеціаліста з охорони праці, тим паче, що такий спосіб практикують на невеликих підприємствах з кількістю працівників менше 20 осіб.

Якщо вам доводиться мати справу із нормами безплатної видачі ЗІЗ, то, безперечно, ви звертали увагу на умовні позначення, що використовуються у цих нормативних актах. Опубліковані у журналі розшифрування цих позначень тепер завжди будуть у вас під рукою.

У продовження теми щодо надання пільг та компенсацій опублікований перелік робіт та виробництв, при зайнятості в яких працівники за професією «Машиніст крана (кранівник)» мають право на щорічну додаткову відпустку за роботу із шкідливими і важкими умовами праці.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23672

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163648

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді