Виїзд водіїв за кордон: уряд послабив обмеження

Перевізники зможуть реєструвати на виїзд більше осіб

image32

Вимоги безпеки до робочого місця водія

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) ініціювало зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою КМУ від 27.01.1995 № 57 (далі — Постанова № 57), для водіїв вантажного та пасажирського транспорту, які виконують тривалі поїздки. Відповідну постанову ухвалив Кабмін.

Тепер перевізники матимуть змогу реєструвати на один виїзд:

  • вантажівки — до двох водіїв;
  • автобуса — до трьох.

123.pngРаніше правила перетинання державного кордону в умовах воєнного стану передбачали можливість виїжджати з країни однією вантажівкою лише одному водію. Для автобусів ця кількість складала максимум два водії.

Водночас існують обов’язкові міжнародні вимоги, які визначають кількість водіїв залежно від тривалості та кілометражу маршруту. Це пов’язано з потребою водія у відпочинку та безпекою водія і пасажирів.

Якщо ж такі норми порушуються, то це — підстава для штрафу контролюючих органів як в Україні, так і за кордоном.

Зазначена норма набере чинності після того, як будуть опубліковані зміни до Постанови № 57. Слідкуйте за оновленнями системи «Експертус Охорона праці», щоб не пропустити важливу інформацію.

Джерело: Мінвідновлення

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
23

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46965

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30133

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10564

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47697

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді