Об’єкти підвищеної небезпеки — тепер в електронному реєстрі

Сервіс запустила ДСНС

image70

Об’єкти підвищеної небезпеки: як ідентифікувати

Із 7 жовтня 2023 року Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) запускає Державний електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки (далі — Реєстр).

Завдяки Реєстру суб’єкти господарювання, які експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки (ОПН), матимуть змогу реєструвати їх самостійно. Звертатися до територіальних органів ДСНС не потрібно.

Новий сервіс дозволить подавати матеріали ідентифікації ОПН в електронній формі через особистий кабінет.

Нагадаємо: раніше ДСНС запровадила електронне декларування відповідності матеріально-технічної бази. Наразі відомство працює над тим, щоб електронне декларування запрацювало у «Дії.Бізнес».

Підприємці мають змогу отримати відповіді на безпекові питання у чат-боті ДСНС «Інтерактивний інспектор».

Джерело: ДСНС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13768

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69825

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91722

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1121

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді