Відключення електроенергії: у Кабміні відреагували на чутки

Міненерго закликало у будь-якому разі споживати електроенергію ощадливо

image75

Пам'ятка. Правила безпеки під час раптового відключення електроенергії

Міністерство енергетики спростувало інформацію про застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року і повідомило, що наразі електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону.

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема буде готова до опалювального сезону без відключень електроенергії та обмежень споживачів.

check-mark.png Скачайте інструкцію з охорони праці під час експлуатації пересувного бензинового генератора електроенергії

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для того, щоб забезпечити потреби споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей. 

Відключення споживачів можливі виключно у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Оператори системи розподілу розробили та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень.

Станом на сьогодні з 1 жовтня 2023 року оператори не передбачають відключати електроенергію під час осінньо-зимового періоду. 

У будь-якому разі, слід використовувати електроенергією ощадливо та підвищувати енергоефективність свого підприємства. 

Джерело: Міненерго

Чи загрожує підприємствам відключення електроенергії із жовтня

Міненерго прокоментувало інформацію у засобах масової інформації про застосування в Україні графіків відключень електроенергії з 1 жовтня 2023 року.

Міністерство спростувало цю недостовірну інформацію і повідомило, що наразі електроенергетична, вугільна, нафтогазова галузі посилено готуються до нового опалювального сезону.

До теми  Опалювальний сезон 2023/2024 років 

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики. Завдяки цим зусиллям енергосистема буде готова до опалювального сезону без відключень електроенергії та обмежень споживачів.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для того, щоб забезпечити потреби споживачів. У денні години спостерігається профіцит потужностей. 


Відключення споживачів можливі виключно у випадку пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону. Оператори системи розподілу розробили та заздалегідь опублікували графіки можливих відключень.

Стане в пригоді  Добірка безпеки. Як зберегти життя в умовах воєнних дій

Станом на сьогодні з 1 жовтня 2023 року оператори не передбачають відключати електроенергію під час осінньо-зимового періоду. 

У будь-якому разі використовуйте електроенергією ощадливо та підвищуйте енергоефективність свого підприємства. 

Пам'ятка  Як економити електроенергію на підприємстві

За інформацією Міненерго

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14792

Захисні засоби з електробезпеки

Захисні засоби з електробезпеки — це засоби для захисту людини від ураження електричним струмом. Які існують основні захисні засоби в електроустановках, як вибирають засоби захисту від ураження електричним струмом, які обов'язки щодо захисту працівників від електротравм покладає на роботодавця законодавство — читайте далі.
31553

Інструкція з електробезпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки

Інструкція — це нормативний документ, який встановлює вимоги безпеки для осіб, які мають ІІ кваліфікаційну групу з електробезпеки. За потреби адаптуйте інструкцію до умов вашого підприємства.
6320

Призначення відповідального за електрогосподарство

Особа, відповідальна за електрогосподарство, повинна мати відповідну групу з електробезпеки та вищу освіту за напрямом (спеціальністю) енергетичного профілю, а також відповідний стаж роботи за цим напрямом. Детальніше — у статті.
42049

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді