Мінекономіки розпочало видачу електронні дозволів на роботи підвищеної небезпеки

Які дії доступні в електронному вигляді для суб'єктів господарювання?

image68

Заява на одержання дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки

В Україні почала діяти послуга надання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки. Такий формат запровадили Державна служба з питань праці та Міністерство економіки.

Так, для отримання дозволу потрібно заповнити онлайн-заяву, додавши до неї електронний висновок експертизи. Крім того, в онлайн-форматі можна буде також анулювати, переоформити та продовжити строк дії дозволів. Щоправда, йдеться лише про дозволи, отримані в електронній формі. А от для роботи з виданими раніше паперовими дозволами слід звернутися до ЦНАПу та подати оригінали документів. 

question_mark.png Як організувати роботи з підвищеною небезпекою під час воєнного стану

Загалом нині на Порталі електронних сервісів Мінекономіки доступні такі сервіси:

Всі видані дозволи підписуються електронними цифровими підписами керівників територіальних органів Держпраці та містять QR-коди з посиланням на виданий дозвіл.

У Держпраці наголосили, що електронні дозволи мають покращений ступінь захисту, а, отже, унеможливлені маніпуляції з їх підписанням. До того ж, електронний формат дозволяє швидко перевіряти достовірність накладеного підпису та отримувати актуальну інформацію про виданий дозвіл (за допомогою QR-коду).

Джерело: Державна служба України з питань праці

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
25

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
74

Безпека праці під час збирання зернових

Під час зернозбиральних робіт завжди задіяно багато сільськогосподарської техніки. Дуже часто роботи виконуються цілодобово та в умовах підвищених температур. Тому правильна організація робіт із збирання зернових допоможе уникнути небажаних аварійних ситуацій, можливих пожеж та травмування працівників.
73

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12838

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
30100

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді