У 2014 році на вугільних шахтах загинуло 99 гірників, з них 13 — внаслідок ведення бойових дій

На вугільних шахтах за 12 місяців 2014 року травмовано 2034 гірника
На вугільних шахтах за 12 місяців 2014 року травмовано 2034 гірника (в 2013 році —  на 1113 осіб менше або зниження на 54,7%), з них 99смертельно, в тому числі 13 загинуло внаслідок ведення бойових дій.  Від серцево-судинних захворювань в галузі померло 15 гірників, (в 2013 році — 19).

Серед основних факторів травмування:
  • експлуатація підземного транспорту — 17,5 % від усіх підземних;
  • ССЗ — 18,7%;ї
  • раптові викиди вугілля та газу (ГДЯ) — 15%;
  • обрушення вугілля та порід покрівлі — 15%;
  • вибухи газу та пилу — 10%;
  • експлуатація машин і механізмів — 8,7%;
  • асфіксія   —  6,3%;
  • падіння —3,7%;
  • прориви води  і пульпи —1,2%;
  • на поверхні під час ремонтних робіт і обслуговуванні поверхневих технологічних комплексів — 19,2%.

Такі показники свідчить про виконання не в повному обсязі вимог СУВОП на шахтах, дотримання вимог провітрювання і пилогазового режиму шахт, паспортів кріплення, технології відкатки вантажів, противикидних заходів, навчання працівників правилам поведінки в шахті і, в цілому, до поліпшення умов праці безпосередньо на кожному робочому місці. 
Внаслідок неефективного функціонування системи управління  виробництвом та охороною праці, порушень трудової і технологічної дисципліни, необережні або несанкціоновані дії виконавцями робіт, особистої недисциплінованості на шахтах загинуло — 62 % шахтарів (61 особа).
За інформацією офіційної веб-сторінки Держгірпромнагляду України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36593

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10104

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді