Чи проводити стажування працівнику, якого перевели на нову посаду

Працівника перевели з посади монтажника санітарно-технічних систем і устаткованняна посаду електромонтера з ремонту та обслуговування електроостаткування. Чи потрібно проводити цьому працівнику стажування?

Чи проводити стажування працівнику, якого перевели на нову посаду

Організовуємо стажування (дублювання) на робочому місці

Так, працівник має пройти стажування після переведення на нову посаду. Крім того, він повинен пройти спеціальне навчання з питань охорони праці та отримати групу допуску з електробезпеки.

Порядок проведення навчання, стажування та інструктажів з питань ОП визначає Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затверджене наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15 (далі — Типове положення).

Стажування або дублювання зазвичай проходить під час професійної підготовки на право виконання робіт підвищеної небезпеки у випадках, передбачених нормативно-правовими актами з ОП (п. 7.1 Типового положення). До робіт з підвищеною небезпекою належать роботи в діючих електроустановках (п. 3 Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15).

Олександр Пількевич

експерт з питань пожежної безпеки та охорони праці, адвокат

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 40% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікат про навчання з охорони праці

У Вищі школі охорони праці можна не лише підвищити свою кваліфікацію з охорони праці, а й отримати персональний сертифікат про навчання. Згенерувати його допоможе новий сервіс.
4029

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді