Чергова атестація робочих місць під час воєнного стану

У Держпраці роз'яснили, чи можна перенести проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці під час воєнного стану

Чергова атестація робочих місць під час воєнного стану

Як організувати проведення атестації робочих місць

Нормативно-правові акти, на підставі яких можна перенести строк проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці поки що відсутні.

Держпраці роз’яснює, що атестацію робочих місць за умовами праці проводить атестаційна комісія роботодавця, склад і повноваження якої визначають наказом по підприємству. Атестацію проводять в строки, передбачені у колективному договорі, але не рідше ніж один раз на п’ять років (п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992 № 442).

З 24 лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан. Проте, нормативно-правові акти або інші розпорядчі документи, на підставі яких роботодавець може перенести строк проведення чергової атестації робочих місць за умовами праці або поширити результати попередньої атестації на термін понад 5 років, поки що відсутні.

Олена Петровська

За матеріалами Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Які переліки має скласти атестаційна комісія

За роботу в несприятливих умовах працівникам надають пільги і компенсації. Їх призначають на підставі переліків, що складають на підприємстві за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Які саме переліки за результатами атестації скласти, як правильно їх оформити. Розповідаємо далі.
9523

Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві

Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
47229

Протокол засідання атестаційної комісії

Кожне засідання атестаційної комісії оформлюють відповідними протоколами. Щоб зекономити свій час, скачайте наведені у статті зразки протоколів та скористайтеся ними, коли проводитимете на підприємстві атестацію робочих місць.
14796

Наказ про результати атестації робочих місць

За результатами атестації робочих місць за умовами праці видається наказ про її результати. Скачайте готовий зразок наказу про результати атестації робочих місць та за потреби адаптуйте його до особливостей вашого підприємства.
22412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді