Перелік документів для отримання страхових виплат скоротили

Фонд соціального страхування переглянув та впорядкував список документів для отримання страхових виплат, вилучивши з нього довідку, скасовану урядом

Перелік документів для отримання страхових виплат скоротили

Правління Фонду соціального страхування України рішенням від 25 лютого 2021 року зменшило перелік документів, які надаються потерпілими на виробництві або членами їх родин у разі смерті. Зокрема, з нього вилучили довідку про склад сім’ї.

Як розслідувати нещасні випадки в умовах карантину

Варто зауважити що сьогодні видача такого документа не передбачена нормативно-правовими актами. Наприкінці минулого року Міністерство цифрової трансформації повідомило, що довідка про склад сім’ї стала непотрібною:

  • під час призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців;
  • під час процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом ветеранів війни;
  • під час оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника або його звільнення з Держспецзв’язку;
  • під час виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за під найм (найм, оренду) житла;
  • під час процедури продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України;
  • під час отримання військовослужбовцями житлових приміщень або грошової компенсації за належне їм для отримання житлове приміщення.

Крім цього, правління Фонду затвердило такі документи:

  1. Положення про фінансування витрат на спеціальний медичний, постійний сторонній догляд та побутове обслуговування потерпілих.
  2. Положення про фінансування витрат на додаткове харчування потерпілим.
  3. Порядок обробки персональних даних у відповідних базах Фонду.

Також затверджено Порядок розроблення та затвердження заходів з профілактики страхових випадків. Вони здійснюються за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Перелік документів для отримання страхових виплат скоротили Дізнайтеся більше про те, як здійснюється соціальне страхування від нещасних випадків

Джерело: Фонд соціального страхування України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заповнюємо журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці

Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
198654

Заповнюємо Декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання

У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
41043

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
37027

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
45167

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді