Трудові книжки відходять у минуле

Кабмін проголосував за законопроект, який зробить трудові книжки необов’язковими

Витрати на охорону праці: оформлюємо правильно

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет розповів, що на засіданні 27 листопада урядовці підтримали законопроект, який має зробити трудові книжки необов’язковими.

«Тепер очікуємо, коли за законопроект проголосує Рада», — написав він на своїй Facebook-сторінці.

Також на вчорашньому засіданні прийняли постанову, якою передбачено, що громадяни зможуть попросити свого поточного роботодавця передати в електронній формі інформацію про стаж до 2000 року (зараз у Пенсійного фонду є інформація тільки з 2000 року). Це дозволить у майбутньому зробити призначення пенсій та інших соціальних виплат повністю дистанційно, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

Скористайтеся калькулятором стажу онлайн

«Також прийняли ще одну круту штуку, — поділився Д. Дубілет. — Цією постановою ми дали можливість отримувати електронні сервіси пенсійного фонду (наприклад, усілякі довідки) не тільки за допомогою цифрового підпису, але й за допомогою BankID. Цифровий підпис все ще має низьке проникнення серед українців. а Інтернет-банками ПриватБанку, monobank та інших банків-учасників користуються багато хто».

Скасування трудових книжок — справа не одного дня. Тому важливо, як і раніше, вести їх правильно. Допоможуть у цьому рекомендації від експертів.

Джерело: Facebook-сторінка Дмитра Дубілета

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Надомна робота в Україні: особливості оформлення

Щоб працівник мав право виконувати роботу віддалено, повинні бути створені необхідні умови праці. Дізнайтеся, як у 2024 році організувати надомну роботу з урахуванням вимог воєнного часу.
6687

Безпечна експлуатація АЗС

Автозаправні станції є об’єктами підвищеної небезпеки, тому існують чіткі вимоги до організації безпечної експлуатації АЗС. Ці вимоги стосуються, як будівництва АЗС, так і їх щоденної роботи. Також надзвичайно важливо мати готовий план дій у разі настання аварійної ситуації на АЗС, ймовірність настання якої під час війни зростає.
25519

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також скачуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
121520

Наряд-допуск на виконання вогневих робіт

В яких випадках потрібно оформлювати наряд-допуск на виконання тимчасових вогневих робіт, хто розробляє такий документ? Відповіді на ці питання ви знайдете у статті, а також зможете скачати бланк наряду-допуску на виконання вогневих робіт.
20885

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді