Підприємець Хмельниччини сплатить 96 000 грн штрафу за нелегального працівника

Хмельницька область: підприємцю доведеться сплатити 96 000 грн штрафних санкцій за використання нелегальної праці

Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій обл., на підставі матеріалів документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області, винесено постанову про накладення штрафу у розмірі 96 000 грн на фізичну особу-підприємця за допуск до роботи працівника без оформлення трудового договору.

Перевіркою було встановлено, що з 01.07.2017 по 31.07.2017 ФОП з порушенням ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України використовував працю працівника без оформлення трудового договору, що підтверджується актом перевірки та поясненням працівника.

Відповідно до статті 265 КЗпП за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Тому ФОПу доведеться сплатити штраф на загальну суму 96 000 грн.

Джерело: офіційний сайт Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
56611

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41757

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
164

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80500

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді