Уряд пропонує внести зміни до деяких законів України щодо оплати праці працівників окремих державних органів

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 11.05.2017 затвердив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оплати праці працівників окремих державних органів».

Проектом акта, розробленим Мінсоцполітики, пропонується внести зміни до законів України:

  • «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»;
  • «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг”.

В цих Законах мінімальна зарплата використовується як розрахункова величина для розрахунку посадових окладів. Після внесення запропонованих змін розрахунковою величиною для визначення посадових окладів буде розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановлений на 01 січня календарного року.

Передбачається, що реалізація проекту акта буде здійснена в межах видатків на оплату праці працівників відповідних державних органів.

Джерело: Урядовий портал


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
26280

Як експлуатувати газові балони

Безпечна експлуатація газових балонів залежить від багатьох чинників. У статті розповімо, як заповнювати, транспортувати та зберігати, як проводити техогляд, як навантажувати та розвантажувати балони з газами.
21056

Передрейсовий медичний огляд водіїв

Хто повинен проходити передрейсовий медичний огляд, хто має право проводити передрейсовий медичний огляд водіїв, а також які наслідки для керівників підприємств та медичних працівників за непроведення медоглядів. Відповіді на всі запитання у статті.
73357

Вимоги до розміщення вогнегасників

Як обрати місце для вогнегасника, як повісити вогнегасник, де та як розмістити його у транспорті. Про правила розміщення вогнегасників на підприємствах та транспортних засобах — далі у статті.
62858

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

Працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці законодавством передбачено безоплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів. Як організувати та документувати видачу молока на підприємстві — дізнайтеся у статті.
17846

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді