Затверджено нові Правила виконання оперативних перемикань в електроустановках

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наказом від 30.01.2018 № 77 затвердило нові Правила виконання оперативних перемикань в електроустановках (далі – Правила № 77). Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Водночас перестають застосовуватися на території України «Оперативні перемикання в електроустановках. Правила виконання, затверджені Міністерством енергетики та електрифікації України 01 вересня 1996 року (ГКД 34.35.597-96)».

Правила № 77 визначають основні організаційні і технічні вимоги з надійного та безпечного виконання оперативних перемикань в електроустановках напругою до і понад 1 000 В. Вони поширюються на об’єкти електроенергетики та суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм, об’єкти електроенергетики яких підключені до об’єднаної енергетичної системи України.

Відповідно до вимог цих Правил на об’єктах електроенергетики мають бути розроблені обов’язкові до виконання оперативним персоналом цих об’єктів місцеві інструкції щодо виконання оперативних перемикань, які враховують:

  • особливості нормальних і ремонтних схем електричних з’єднань електроустановок;
  • конструкцію і склад обладнання розподільних установок;
  • особливості улаштування релейного захисту і автоматики.

Правила є обов’язковими для роботодавців, адміністративно-технічного персоналу, на який покладено адміністративно-технічні функції щодо оперативних перемикань, оперативного персоналу всіх рівнів, а також оперативно-виробничого персоналу, допущеного до оперативних переговорів і перемикань.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді