Акт прийняття ліфта в експлуатацію

UA RU
Зафіксувати результату технічного огляду і перевіряння ліфта допоможе Акт прийняття ліфта в експлуатацію. Скачайте готовий шаблон такого документа.

Правила організації безпечної експлуатації ліфтів та вимоги щодо введення ліфтів в експлуатацію визначені в ДСТУ 8863:2019 «Установки ліфтові. Вимоги щодо безпечної експлуатації ліфтів». Згідно з п. 6.1. цього стандарту після виконання робіт з монтажу монтажна організація повинна забезпечити проведення оцінки відповідності ліфта згідно з вимогами Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів.

Як експлуатувати ліфти в умовах воєнних дій

У процедурі прийняття ліфта в експлуатацію беруть участь:

  • власник (особа, уповноважена власником);
  • уповноважена особа монтажної організації;
  • уповноважена особа спеціалізованої організації, яка забезпечуватиме технічне обслуговування та ремонт ліфта.

Акт прийняття ліфта в експлуатацію складає комісія, призначена власником для прийняття ліфта в експлуатацію, згідно з додатком Б до ДСТУ 8863:2019 «Установки ліфтові. Вимоги щодо безпечної експлуатації ліфтів».

Ознайомившись з результатами всіх регламентованих перевірянь безпечності та роботоздатності та після підписання комісією Акта, власник надає ліфту інвентарний номер та зазначає це в своєму журналі обліку. У цьому журналі зазначають основні характеристики та дати проведення періодичних і позачергових технічних оглядів та обстежень.

Після підписання Акта прийняття ліфта в експлуатацію власник складає і подає в територіальні органи Держпраці декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді