Запит роботодавця до закладу охорони здоров’я щодо потерпілого працівника

Щоб об’єктивно встановити обставини, причини нещасного випадку та винних осіб, потрібно правильно оформити матеріали розслідування. У статті ділимося зразком запиту роботодавця до закладу охорони здоров’я про надання необхідної інформації щодо потерпілого працівника.

Запит роботодавця до закладу охорони здоров’я щодо потерпілого працівника

Як розслідувати нещасний випадок на виробництві. Зразки документів

Щоб полегшити роботу працівникам служби охорони праці та всім, хто бере участь у розслідуванні нещасного випадку, ми підготували зразок запиту роботодавця до закладу охорони здоров’я про надання необхідної інформації щодо потерпілого працівника. Сподіваємося, у 2022 році вам цей документ не знадобиться, але ознайомтеся з ним і про всяк випадок скачайте.

У запиті роботодавець або голова комісії з розслідування просять заклад охорони здоров’я надати:

  • висновок чи витяг з протоколу (з окремим позначенням у разі відмови потерпілого визначити ступінь сп’яніння);
  • довідку із зазначенням діагнозу та його коду згідно з Міжнародною статистичною класифікацією хвороб і споріднених проблем охорони здоров’я (МКХ-10) і висновок про ступінь тяжкості травми згідно з Класифікатором розподілу травм за ступенем тяжкості, затвердженим МОЗ.

Підстава — пункт 7 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 337.

Заклад охорони здоров’я має безоплатно надати вказані у запиті документи протягом однієї доби з моменту одержання запиту від роботодавця та/або голови комісії з розслідування.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді