Інструкція про заходи пожежної безпеки для кімнати для приймання їжі
1. Галузь застосування
Інструкція про заходи пожежної безпеки для кімнати для приймання їжі встановлює вимоги пожежної безпеки, порядок дій у разі пожежі і є обов’язковою для виконання у кімнаті для приймання їжі (далі — кімната).
2. Вимоги пожежної безпеки
2.1. Меблі та обладнання необхідно розмістити так, щоб був забезпечений вільний евакуаційний вихід із кімнати.
2.2. Не дозволяється, щоб кімната була переповненою працівниками.
2.3. Вихід з кімнати має бути вільним, нічим не захаращеним.
2.4. Кімнату необхідно постійно утримувати в чистоті.
Як облаштувати кімнату для приймання їжі
2.5. У кімнаті заборонено:
- приносити та використовувати власні електронагрівальні побутові прилади;
- влаштовувати тимчасові електромережі;
- курити, користуватися відкритим вогнем;
- залишати увімкненими освітлення, електронагрівальні побутові прилади у неробочий час тощо;
- захаращувати вихід.
2.6. Відповідальний за пожежну безпеку кімнати наприкінці робочого дня повинен оглянути приміщення, переконатися у відсутності чинників, що можуть призвести до пожежі.
2.7. Відповідальний за пожежну безпеку кімнати для приймання їжі: _________________________________________ (прізвище, ім’я, по батькові)
3. Дії у разі пожежі
Якщо виникла пожежа, необхідно:
- вимкнути з електромережі електронагрівальні прилади; негайно повідомити про пожежу керівництву Підприємства та, за потреби, викликати пожежно-рятувальну службу за телефоном «101» або «112»;
- вжити заходів для гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння;
- організувати евакуацію людей, вивести за межі небезпечної зони всіх відвідувачів та працівників, не пов’язаних з ліквідацією пожежі;
- не залишати місце пожежі (за умови, що немає загрози життю та здоров’ю) і, по змозі, надавати консультативну допомогу керівнику гасіння пожежі чи штабу пожежогасіння;
- в усіх випадках виконувати вказівки керівника гасіння пожежі.