Наказ про затвердження положення про систему управління охороною праці

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Скачайте зразок наказу про затвердження положення про систему управління охороною праці (наказ про затвердження положення про СУОП) та адаптуйте його до умов вашого підприємства.

Система управління охороною праці має функціонувати на всіх підприємствах незалежно від кількості працівників, а також у фізичних осіб, які використовують найману працю (ст. 13 Закону про охорону праці).

СУОП — частина загальної системи управління, яка включає організаційну структуру, планування, відповідальність, методи, процедури, процеси, ресурси, необхідні, щоб забезпечити безпеку та здоров’я персоналу у процесі трудової діяльності.

Як розробити положення про систему управління охороною праці

Стаття 13 Закону про охорону праці також визначає складові СУОП і покладає на роботодавця обов’язок розробити нормативну документацію з питань охорони праці з урахуванням чинних нормативних документів і специфіки виробничої діяльності.

Положення про систему управління охороною праці  — це один із документів з охорони праці, який спрямований на врегулювання структури СУОП на підприємстві.

Упроваджувати СУОП має служба охорони праці. Підстава — пункт 2.1 Типового положення про службу охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 15.11.2004 № 255 (НПАОП 0.00‑4.35‑04).

Для того, щоб забезпечити належні умови праці найманих працівників та ефективне функціонування СУОП, керівник підприємства видає наказ про затвердження положення про систему управління охороною праці (наказ про затвердження положення про СУОП). Скачайте зразок наказу, розроблений нашим експертом, наведений на початку статті.

Положення про систему управління охороною праці  — це один із документів з охорони праці, який спрямований на врегулювання структури СУОП на підприємстві. Кожний суб’єкт господарювання з метою забезпечення безпечних та здорових умов праці найманих працівників повинен розробити та затвердити відповідне Положення про систему управління охороною праці на підпорядкованому підприємстві та забезпечити належне його виконання.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді