У «Дії» запустили обмін посвідчення водія: як цим користуватися?

Теми:
Новини
Із запуском послуги Україна стала першою країною в Європі, де можна відмовитись від фізичного бланку посвідчення водія, а виготовити лише цифровий документ

У «Дії» запустили обмін посвідчення водія: як цим користуватися?23 травня 2023 року в застосунку «Дія» стала доступною послуга обміну і відновлення посвідчення водія. 

Інструктажі водіїв колісних транспортних засобів

Відтепер можливо подати заявку на заміну водійського посвідчення через застосунок у кілька кліків. Замовити можна як фізичний пластиковий документ і забрати його у сервісному центрі МВС особисто, так і Е-посвідчення, яке є виключно цифровим і дійсним на території України.

Е-посвідчення має свої серії та номери, як і бланки фізичних посвідчень. Додаткова опція для українських водіїв — не потрібно сплачувати вартість бланкової продукції.

Обмін посвідчення актуальний, коли:

  • закінчився термін дії наявного у водія документа;
  • написи на бланку затерлись і не читаються;
  • водій змінив особисті дані — прізвище, ім'я, по батькові, стать;
  • власник бажає замінити старе посвідчення на нове.

Відновити посвідчення потрібно, якщо документ був викрадений, втрачений чи знищений тощо.

У «Дії» запустили обмін посвідчення водія: як цим користуватися? Скачайте Зразок іструкції з охорони праці для водія автотранспорту категорії «В»

Як подати заяву на обмін або відновлення посвідчення водія в «Дії»:

  • перейти до меню «Послуги» та натиснути «Заміна посвідчення водія» або натиснути на значок контекстного меню на цифровому водійському та вибрати «Замінити посвідчення»;
  • вибрати причину заміни документа;
  • підтвердити або вказати місце реєстрації проживання;
  • вибрати тип посвідчення: цифрове (Е-посвідчення) чи пластик + цифрове (звичайний формат);
  • вибрати сервісний центр МВС, де буде зручно забрати пластиковий документ;
  • підтвердити або вказати контактні дані;
  • підписати заяву;
  • оплатити послугу.

Після того як подали заяву на обмін або відновлення посвідчення водія, протягом 10 хвилин потрібно оплатити послугу, інакше заява анулюється.

Джерело: прес-служба МВС

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
25

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46977

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30135

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10567

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47713

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді