За даними Державної служби України з питань праці (Держпраці), за квітень 2016 року на підприємствах смертельно травмовано 22 особи, за квітень 2015 року травмовано 21 особу (збільшення на 5%).
За чотири місяці 2016 року на підприємствах України смертельно травмовано 104 особи, за чотири місяці 2015 року — 109 осіб (зменшення на 5%).
Основні причини нещасних випадків:
- дорожньо-транспортна пригода та наїзд транспортного засобу (30 осіб);
- падіння, обрушення предметів, матеріалів, породи, грунту (18 осіб);
- падіння потерпілого (17 осіб);
- дія предметів та деталей, що рухаються (15 осіб);
- дія шкідливих і токсичних речовин (5 осіб);
- пожежа (5 осіб).
За інформацією офіційного порталу Державної служби України з питань праці
Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті передбачена видача наряду-допуску для виконання робіт на висоті. Про особливості складання цього документа читайте у статті.
Інструкція з охорони праці під час роботи з електроінструментом — це нормативний документ, що визначає обов’язкові вимоги з ОП при використанні ручного електрифікованого інструменту. Завантажуйте інструкцію та адаптуйте її до потреб вашого підприємства.
Скачайте шаблон бланка та зразок заповненої довідки про підтвердження стажу роботи для призначення пільгової пенсії коштом підприємств за результатами атестації
Створіть план евакуації за кілька хвилин за допомогою сервісу